Infrarood verwarming lijkt steeds meer kansen te krijgen. Omdat je living de drukst bezette plek van je huis is, kan je juist eens een infrarood paneel voor je woonkamer kopen. Gewoon, om te kijken hoe dat nu eigenlijk werkt. Want inmiddels is al wel bekend dat dit type panelen tal van voordelen bieden ten opzichte van de oudere, vaak convectiegerichte verwarmingselementen zoals een kachel of een c.v. In dit artikel volgen tien voordelen van infrarood verwarming boven de gangbare verwarmingstypes. Toch iets om even over na te denken, zeker als je van plan bent je verwarmingsplan anders in te gaan richten.

Heilzaam voor mensen met allergieën

Infrarood verwarming verwarmt spullen en mensen direct en wel door middel van een golf, de infraroodstraling. Infrarood verwarmt niet de lucht, maar objecten en personen. Zo wordt sneller verwarmd want het gaat om direct gerichte warmte. Ook verspreidt de verwarming zich gelijkmatig en daardoor wordt de temperatuur in je woonkamer heerlijk consistent. Tijdens de verwarming met infrarood gaan er ook geen stofdeeltjes bewegen want er is geen luchtcirculatie. Heel handig voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen. Infrarood verbetert dus de luchtkwaliteit.

Infrarood paneel voor je woonkamer kopen is besparen

Infrarood is energie-efficiënt. Omdat dit type verwarming de warmte direct overzet op dingen en mensen, hoef je minder energie te benutten. De lucht tussen de dingen wordt namelijk gewoon overgeslagen. Die is niet langer nodig om spullen te verwarmen. Zo kun je met lagere energiekosten eenzelfde warmte maken. Dat gebeurt ook snel. De wachttijd totdat jezelf of je tafel warm is, word verkort. Dat scheelt geld, vooral bij koudere dagen. Ook de installatie-opties bieden flexibiliteit want de panelen kun je op diverse manieren plaatsen:

Natuurlijk kies je altijd voor de punten waar de panelen het meeste effect kunnen bewerkstelligen. Installateurs kunnen die punten voor je berekenen.

Een infrarood paneel voor je woonkamer kopen: een en al rust

Een van de echt fijne zaken van infraroodverwarming is de stilte van het systeem. Er zijn geen ruisende ventilatoren of andere mechanische zaken die piepend en knerpend hun ding doen. Ga je dan ook een infrarood paneel voor je woonkamer kopen, dan ben je verzekerd van rust en vrede. Je hebt er verder ook geen omkijken naar. Een infrarood verwarmingssysteem is zeer onderhoudsvriendelijk. Een pellet kachel kost veel geld bij het jaarlijkse onderhoud. Een infraroodpaneel bijna niets. 

Maak er een kunstwerk van!

Als je een infrarood paneel voor je woonkamer kopen gaat, heb je ook nog het voordeel van esthetiek. De panelen zijn slank en tonen modern en passen bij diverse interieurstijlen. Je kunt ze zelfs benutten als decoratieve elementen. Het is mogelijk om een kunstwerk of een foto op de panelen af te drukken. Het laatste voordeel heet ‘zonlichtsimulatie’. Daar moet niet te gering over worden gedacht. Infraroodverwarming bootst namelijk de natuurlijke warmte van de zon na. Dat is heel prettig want zo simuleer je dus het gevoel van zonlicht. Dat kan zeker op donkere wintermaanden of bij regenachtig weer een gunstig effect hebben op je gemoed. Wil je direct een infraroodpaneel kopen? Ga dan naar Verwarmbewust.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *